Fri frakt på beställningar över 500 kr 

SLOYDLAB

Jag minns att det på mellanstadiet väcktes en plötslig kärlek till 70-talet hos mig, en kärlek som bestått. Jag antar att det var då som mitt intresse för äldre stilar väcktes och kopplingen mellan 70-talsintresset och folkkonst är inte svår att förstå.

Det var först under mitt masterprojekt på Konstfack som jag bestämde mig för att använda mitt intresse för formhistoria och folkkonst i min designprocess. Detta projekt resulterade i skåpet Bohuslän och min nyfunna designprocess lade grunden till det som sedan blev SLOYDLAB.

Slutsatserna från mitt projekt var detta:

Alla skapade ting tar avstamp i något befintligt på ett eller annat sätt. Inget är 100% nytt och alla trender kommer igen. Genom att låta produkternas estetiska arv vara en stor del av designprocessen, skapas produkter med en historia trots att de är helt nya. Det är vad SLOYDLAB vill erbjuda.

Varför är detta viktigt?

För att produkter måste betyda något för oss. Om de inte gör det, tar vi inte lika väl hand om dem. Genom att ge SLOYDLABs produkter en personlighet inte bara i hur de ser ut, utan också genom deras starka folkloreistiska arv, får våra produkter både förhoppningsvis både en historia och en lång framtid.

//Matilda Hunyadi – Designer & grundare

 

Matilda läste sin master i industridesign vid Konstfack i Stockholm, och hennes bachelor i industrial design vid Ingvar Kamprads Design Centra i Lund. Hon har tidigare ställt ut vid London Design Festival, Stockholm Furniture Fair och på Artipelag Konsthall i Stockholm, och har medverkat i tidningar så som Plaza Interior and the New York Times.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen