Låg fraktkostnad inom Sverige 49:-

KARLSKRONA LAMPFABRIK

Bildresultat för Karlskrona LampfabrikBildresultat för Karlskrona Lampfabrik

OBS. BESTÄLLNINGSVAROR MED OLIKA LEVERANSTIDER OBS

 

Familjeföretaget Karlskrona Lampfabrik startades av familjen Skantze i Karlskrona 1884 och drivs idag i femte generation av Valdemar och Katarina Skantze. Tillverkningen sker fortfarande i en välbevarad historisk fabriksmiljö vid Pantarholmens kaj i centrala Karlskrona, där verktygen, maskinerna och hantverkskunnandet har vidmakthållits över tiden. Karlskrona Lampfabrik tillverkar högkvalitativa armaturer i små serier med stor omsorg om varje detalj. Sortimentet består av såväl fotogen- som ellampor och badrumsarmaturer. Företagets långa historia, rika arkivmaterial och obrutna ägarkedja har resulterat i en unik kunskap om mässingsbearbetning, belysningshistoria och ljussättning. För snart 130 år sedan flyttade familjen Skantze till Karlskrona för att där anlägga Sveriges första lampfabrik. Örlogsflottan och de nyetablerade järnvägsbolagen efterfrågade svensktillverkade lampor av hög kvalitet. Maskiner och ingenjörskunnandet hämtades från Tyskland och de första lamporna kunde levereras till julen 1884. 

SÅ TILLVERKAS LAMPORNA FRÅN KARLSKRONA LAMPFABRIK

Vi är ett av få svenska lampvarumärken som fortfarande tillverkar på egen fabrik här i Sverige, och har gjort så sedan 1884. Vi utgår från italiensk mässingsplåt och tyska mässingsrör och -stänger. Mässingen består till ungefär hälften av återvunnen mässing och till hälften av nybruten koppar.

Från råmaterialet stansar, svarvar, sticker och formar vi de olika delar som sedan ingår i lamporna. De delar som vi inte tillverkar själva köper vi in från olika europeiska producenter, där det mesta kommer från Italien. När alla komponenter är klara återstår den mest tidkrävande delen – slipning, putsning och tvättning av all mässing. Därefter kan delarna slutligen sättas ihop till den färdiga lampan. Innan lampan paketeras testar vi varje enskilt exemplar så att de uppfyller alla EU:s elsäkerhetskrav.

Våra glas tillverkas på fabriker i Tjeckien och Polen, i det område som kallas Böhmen, och som vid sidan av Venedig utgör den europeiska glasindustrins historiska centrum.

Populära produkter i underkategorierna
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen